Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jenson Button se nebojí o svou budoucnost u Hondy

Jenson Button se nebojí o svou budoucnost u Hondy

S Alonsem by klidně jezdil, ale nechce přijít o Rubense.

Šéfové Hondy zájem o španělského dvojnásobného mistra světa netají, podle svých slov chtějí na trati udělat veliký krok vpřed. A ačkoliv by případný příchod Alonsa k týmu znamenal, že by jeden z dvojice Button - Barrichello musel své místo opustit, není Button situací znepokojen.

"Nemám starost," odpověděl Brit na otázku co se stane, když Alonso příští rok přijde do týmu. "Vlastně je dobře, že tým oslovuje někoho jako je Alonso, který má spoustu zkušeností a s dobrými týmy.

"Chystají se mluvit s jinými piloty, to je prostě přirozené. Ale já jsem spokojený se svou pozicí v týmu. Rubens je týmový kolega, myslím, že je fantastický, odvádí skvělou práci a dává excelentní zpětnou vazbu, možná lepší než jakýkoli jiný jezdec.

"Takže jsem si jistý, že ať už je rozhodnutí týmu jakékoli, a pokud s ním jednají, pak to bude pro tým velice obtížné rozhodnutí."

Button už několik měsíců jednal s týmem o prodloužení smlouvy, ale zatím nedošlo k žádné formální dohodě o kontraktu.

Brit říká, že se jej tým neptal na jeho názor na vstup Alonsa do týmu, ale cítí, že by mohl mít nějaký vliv na konečném rozhodnutí.

"Samozřejmě trochu. Než přišel Rubens do týmu, ptali se mě, kdo je podle mě konkurenceschopný a kdo by byl dobrým týmovým kolegou. Jmenoval jsem pár jezdců a mezi nimi jeho.

"Samozřejmě je zajímá váš názor, protože chtějí získat to nejlepší, co mohou, což je přirozené."

Button přiznal, že by byl smutný, kdyby byl Barrichello tím, kdo by musel uvolnit místo Alonsovi.

"Odvedl zde skvělou práci, speciálně tento rok, protože ukázal pár skvělých výkonů. Myslím, že by byl každý zničený, kdyby se tak stalo, ale nikdo více než sám Rubens.

"Jako jeho stájový kolega bylo skvělé ho mít a doufám, že to tak zůstane. Je stále velice oddaný zlepšování vozu a jak sám říká a Ross také, jezdí, jak nejlépe může. Odvádí dobrou práci."

Button nicméně řekl, že by neměl žádný problém jezdit po boku Fernanda Alonsa v roce 2009.

"Vždycky jsem s ním vycházel. Neznáme se tak dobře, i když byl testovací pilot Renaultu, když jsem za něj jezdil.

"Vycházíme spolu v pohodě, užili jsme si spolu trochu srandy a on je určitě soutěživý chlapík. Vypadá na ten typ závodníka, který potřebuje být ve správných podmínkách, aby zajížděl dobře, což nefungovalo v McLarenu."