Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda potřebuje zlepšit výkony v kvalifikaci

Honda potřebuje zlepšit výkony v kvalifikaci

Tým se během přestávky zlepšil, ale kvalifikací se opět shodil.

Prioritou Hondy pro Velkou cenu Belgie je podle Rosse Brawna zlepšení kvalifikačních výkonů.

Ačkoliv tým věří, že během letní přestávky udělal krok vpřed, nepodařilo se mu využít svůj potenciál a poslední závody skončily pro Hondu zklamáním.

Jak Jenson Button, tak Rubens Barrichello bojovali se svou rychlostí v kvalifikaci, za vše hovoří také fakt, že stál vůz Honda od Velké ceny Kanady nejlépe na dvanácté pozici.

Brawn řekl, že zlepšení sobotních výkonů týmu jen prospěje.

"S naší RA108 jsme během letní přestávky udělali významný krok vpřed, nicméně jsme nebyli ve Valencii schopni přeměnit tento potenciál v silný kvalifikační a závodní výkon, což bylo zklamáním.

"Naší prioritou pro Velkou cenu Belgie bude přizpůsobit tyto kroky a zlepšit kvalifikační výkony, abychom Jensonovi a Rubensovi dali tu nejlepší možnou šanci na dobrý výsledek.

"Po testu v Monze minulý týden představíme vylepšení brzdového systému, která by měla vyřešit Rubensovy problémy z Valencie, pak také specifický aerodynamický balík pro střední úroveň přítlaku ve Spa."

Barrichello si byl také jistý tím, že problémy, které jej ve Valencii brzdily jsou už pryč.

"Náš test v Monze minulý týden byl pozitivní a očekáváme, že jsme vyřešili problémy s brzdami, které narušily můj víkend ve Valencii."