Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Otmar Szafnauer opouští Hondu, není pro něj místo

Otmar Szafnauer opouští Hondu, není pro něj místo

Jeho odchod způsobily změny zavedené Rossem Brawnem.

Otmar Szafnauer, šéf strategického a obchodního plánování, je nucen opustit japonský tým Hondu. Jde o další personální změnu v týmu po příchodu nového šéfa Rosse Brawna, který mění mj. organizační strukturu.

Szafnauer je v týmu od roku 1998, tehdy se jednalo ještě o British American Racing. Od roku 2002 se stal viceprezidentem vývoje. Zastupoval Hondu na mítincích s FIA.

Ross Brawn k jeho odchodu řekl:

"Otmar opustil firmu. Role, kterou zastával, již vůbec neexistuje, proto jsme došli k závěru, že by měl opustit tým. Myslím si, že během těch let odvedl v Hondě dobrou práci, ale jeho pozice již zkrátka neexistuje. Přebírám si na starost mnoho z jeho činností, mj. spojení s FIA."

"Provádíme další změny, mnohé z nich teprve přijdou, abychom posílili tým. Někteří lidé, které chcete a kteří chtějí pro tým pracovat, jsou vázáni smluvními podmínkami, takže není možné je okamžitě zaměstnat. Nějaké posily jsme již přijali, především pro návrh vozu. Stále ještě chceme do budoucna některé věci v různých oblastech změnit. Proces změn stále trvá, nelze ho dokončit přes noc."