Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen teď myslí jen na vyřešení problémů

Räikkönen teď myslí jen na vyřešení problémů

Když nefungují pneumatiky, nefunguje nic.

Kimi Räikkönen řekl, že to, co jej zajímá, je spíš vyřešení problémů s vozem, než přemýšlení o šampionátu. Obhájce titulu zažil dnes v Monze další nevýrazný závod, když nedokázal najít ve svém voze potřebnou rychlost.

Fin už potřetí za sebou nebodoval a na vedoucího muže šampionátu Lewise Hamiltona ztrácí 21 bodů. Dnes skončil devátý a řekl, že jeho hlavní snahou je vyřešit své problémy.

"Prostě se snažím o to, aby šly věci správně, to je hlavní. O ničem jiném teď právě nepřemýšlím. Doufám, že dokážeme přimět vůz pracovat.

Funguje to, když fungují pneumatiky, ale nedokážeme je správně zprovoznit a pak jde všechno špatně. Opravdu mě nezajímá, jak to bude v dalších závodech. Doufám, že dokážeme dostat všechno na správnou cestu a užijeme si opět nějakou zábavu.

Není to pro nás poprvé. Někdy to jde a někdy ne a my opravdu nemáme vysvětlení pro to, proč to nefunguje a z jakého důvodu pneumatiky pracují jen někdy.

Myslím, že to není tím, že by byl vůz dobrý jen za určitých podmínek, je to prostě o tom zkombinovat vše správně dohromady, pak máme obvykle výsledky dobré. Dnešek byl takový. Na konci to bylo dobré, ale o čtyřicet kol později."

Räikkönen přiznal, že si není jistý, jestli bude muset ve zbývajících závodech pomáhat týmovému kolegovi Felipemu Massovi.

"Já nevím. Uvidíme, co se stane. Není to dobré, ale stále se snažíme a doufám, že dokážeme na konci sezóny zajet dobré závody, to by bylo pěkné. Poslední dobou to nebylo zrovna lehké, takže to je to, k čemu směřujeme."