Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda jedná i s Heidfeldem a Sennou

Honda jedná i s Heidfeldem a Sennou

Prioritou týmu však nadále zůstává Fernando Alonso.

K už tak složitému propletenci spekulací ohledně jezdeckého složení týmů pro příští rok přibyla další zápletka. Šance Hondy na angažování Fernanda Alonsa se dle všeho snižují, to ovšem neznamená, že by to znamenalo pro japonský tým konec námluv a ponechání si současné jezdecké dvojice.

Výkonný ředitel Hondy Nick Fry médiím potvrdil, že tým mimo jiné jedná s Brunem Sennou a Nickem Heidfeldem. Sennu by šéf Hondy Ross Brawn údajně angažoval spíše na post testovacího jezdce, což by však zřejmě ambice mladého Brazilce nenaplnilo.

To podepsání smlouvy s Heidfeldem se zdá být reálnější. "Ano, s Nickem už jsem mluvil. A neřekli jsme si pouze ahoj," prohlásil Fry.

Heidfeldova pozice u BMW je v souvislosti možného příchodu Alonsa do týmu nejistá. V horší pozici je však Rubens Barrichello u Hondy. Všeobecně se předpokládá, že pokud bude Honda v jednáních s novými jezdci úspěšná, bude to právě on, kdo se bude muset poroučet.

Pro Rubinha by to pravděpodobně znamenalo konec kariéry. Pozice Jensona Buttona v týmu je nejspíš stále velmi silná. S trochou nadsázky se dá říct, že to někdy vypadá, jako by Honda dělala vše pro to, aby Barrichella poslala do důchodu.