Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Luczo Dragon Racing pojede celou příští sezónu

Luczo Dragon Racing pojede celou příští sezónu

Tomase Schecktera nahradí v kokpitu Raphael Matos

Tým Luczo Dragon Racing, který řídí a spoluvlastní syn Rogera Penskeho Jay, dnes na tiskové konferenci v Indianapolis oznámil, že pro příští sezónu angažoval letošního šampióna série IndyLights Raphaela Matose. Tým Jaye Penskeho a Stevena Lucza chce v roce 2009 absolvovat kompletní sezónu.

Raphael Matos zvítězil letos ve třech závodech série IndyLights, pětkrát dokázal získat pole position a celkově vedl na cestě za ziskem titulu 190 kol. Získal tak již čtvrtý titul šampióna některé z nižších formulových sérií v uplynulých šesti letech. Sluší se připomenout, že v roce 2007 získal Matos titul šampióna i v sérii ChampCar Atlantic, v roce 2005 vyhrál šampionát Star Mazda a v roce 2003 šampionát Formula Dodge.

"Dnes je pro náš tým velký den," řekl na tiskovce Jay Penske. "Nejen protože ohlašujeme náš vstup do kompletního šampionátu, ale i proto, že se naším pilotem stane mladý jezdec, který se dosud stal šampiónem ve všech sériích, ke kterým nastoupil. Pokud se Vám podaří zvítězit ve čtyřech různých šampionátech během šesti let, tak jak se to podařilo Rafovi, říká to něco o Vašich jezdeckých schopnostech. Je připraven vstoupit do světa IndyCar a jsme hrdi, že to bude právě s námi."

Matos zvítězil v letošním roce na městském okruhu v St. Petersburgu, přírodních tratích Watkins Glen a Mid Ohio a získal pole position na oválech v Homesteadu, Kentucky a Chicagu.

Tým Luczo Dragon Racing nastoupil k prvnímu závodu série IndyCar v roce 2007, kdy stáj vlastněná společně Stevem Luczem a Jayem Penskem debutovala s vozem pilotovaným Ryanem Briscoem při Indy 500. Letos tým nastoupil celkem k šesti závodům a především na oválech byl jejich vůz řízený Tomasem Scheckterem velmi silný. Celkové výsledky však negativně ovlivnilo velké množství problémů s vozem, částečně zaviněných právě Scheckterem.