Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Helio Castroneves v Austrálii přece jen pravděpodobně pojede

Helio Castroneves v Austrálii přece jen pravděpodobně pojede

Soud v Miami zmírnil podmínky, za kterých byl Helio propuštěn na kauci.

Případ pilota IndyCar Series Helia Castronevese, který byl na konci září obviněn spolu se svou sestrou a právním poradcem z daňových machinací a úniků, nabral včera pro sympatického Brazilce lepší směr. Soud v Miami  zmírnil podmínky, za kterých byl Castroneves 3. října propuštěn na kauci deseti miliónů dolarů a které mu mimo jiné zakazovaly opustit území Spojených států.

Soudce včera povolil Castronevesovi odjezd do Austrálie a start v závodě v Surfers Paradise. Hlavními důvody, které soud včera pro své rozhodnutí uvedl bylo, že Castroneves po uplynulé tři roky věděl, že běží federální vyšetřování jeho finančních operací a během této doby mohl během závodů mimo území Spojených států zůstat v zahraničí. Soud dále uvedl, že vzhledem k tomu, že cesta do Austrálie souvisí s Heliovým zaměstnáním, zákaz vycestování by byl pro Castronevese v podstatě porušením presumpce neviny.

Během slyšení 3. října Castroneves uvedl, že se cítí být nevinným a že se pouze ve svých finančních operacích slepě spolehnul na rady svých daňových poradců.

Je tedy více než pravděpodobné, že Castroneves bude v Austrálii skutečně startovat. Skončilo tak období zákulisních dohadů o tom, kdo by mohl brazilského pilota v kokpitu vozu stáje Penske pro závod v Austrálii nahradit.