Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda stále nerozhodla o jezdeckém složení na příští rok

Honda stále nerozhodla o jezdeckém složení na příští rok

Čeká se na rozhodnutí Fernanda Alonsa.

Vedení Hondy stále ještě nepotvrdilo jezdecké složení pro příští sezónu. Zdá se, že tak bude učiněno až po skončení sezóny. Japonský tým totiž stále doufá, že se mu podaří získat od Renaultu Fernanda Alonsa.

Je téměř jisté, že Jenson Button u Hondy zůstane i pro příští rok, otazník ale stále visí nad druhým jezdcem. Honda nabídla toto místo Fernandu Alonsovi a nyní čeká, jak se Španěl o své budoucnosti rozhodne. Do té doby tým nechce dělat žádná rozhodnutí.

Alonso ve svém prohlášení uvedl, že se o svém angažmá pro rok 2009 bude rozhodovat až po skončení posledního závodu v brazilském Interlagosu. Z toho tedy vyplývá, že Honda potvrdí druhého jezdce rovněž až po sezóně.

Ross Brawn řekl: "Nestanovili jsme si časový limit pro rozhodnutí. Bude to, až skončí sezóna, nespěcháme s tím."

Tato situace samozřejmě ohrožuje angažmá pro příští rok Rubense Barrichella, který by tak na domácí půdě mohl letos jet svůj poslední závod kariéry.

Brazilec stále věří, že u Hondy zůstane, pokud se Alonso rozhodne zůstat u Renaultu a Honda neangažuje žádného mladého jezdce, jako například Bruna Sennu.

Angažování mladého jezdce může být ovlivněno tím, jak silně tým věří v šance získat některého z předních jezdců jako Fernanda Alonsa nebo Roberta Kubicu k Jensonovi Buttonovi v roce 2010.

Pokud tým vycítí, že šance je vysoká, raději pak zřejmě angažuje Rubense Barrichella namísto poskytnutí jednoleté šance některému z nadějných mladíků.