Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen by rád pomohl Massovi k titulu

Räikkönen by rád pomohl Massovi k titulu

Fin je navíc šťastný, že je opět ve formě.

Kimi Räikköněn byl podle svých slov potěšen tím, že mohl v Číně pomoci Felipemu Massovi, když mu daroval druhé místo v závodě. V Brazílii tak prý učiní znovu, pokud bude Massa v pozici, ze které by mohl útočit na titul.

Fin byl v Šanghaji dlouhou dobu na druhém místě, ale v závěru závodu umožnil Massovi snadno získat jeho pozici.

"Když už nebojujete o titul, je jedno, jestli skončíte druhý, nebo třetí, týmové body navíc zůstaly stejné. Dosáhl jsem v Číně nejlepšího možného výsledku když vezmu v potaz, že jsem nemohl bojovat o vítězství. Měli jsme možnost vyhrát, ale náš závodní rytmus nebyl dost dobrý. Vůz nejel špatně, ale nebylo to ještě stoprocentní.

Hamilton byl v prvních kolech a po zastávkách v boxech rychlejší než my, sice jsme mohli něco stáhnout v delších jízdách, ale už to bylo moc pozdě."

Räikkönen je ale motivován svými výkony v posledních dvou závodech, zejména v kvalifikacích.

"Pro jednou jsem se opět vrátil domů ze závodu s pozitivním pocitem. Nejlepší částí velkých cen v Japonsku a v Číně byl fakt, že jsem byl v kvalifikaci opět konkurenceschopný. Vůz se chová tak, jak to mám rád a proto se mi podařilo ve Fudži a v Šanghaji startovat z první řady.

Byl jsem rád, že jsem opět stál na pódiu, potřeboval jsem dobrý závěr sezóny. Pozitivní konec mi dává šanci na dobrou zimu a začátek příští sezóny."

Nyní se kolotoč formule 1 přesouvá do Brazílie, na místo, kde loni Räikkönen slavil titul. Tenkrát právě v posledním závodě sezóny překonal Hamiltonův sedmibodový náskok, tedy takový, jaký má Brit nyní k dobru na Felipeho Massu.

"Nyní míříme do Brazílie, kde jsem loni prožil nejlepší víkend svého života, nikdy na ten moment nezapomenu. Myslím, že návrat mě zachvátí ještě víc.

Pokusíme se zopakovat double z loňského roku, pak uvidíme, jak na tom budeme v obou šampionátech. Mám stejný přístup jako v minulých dvou závodech, kvalifikace bude základ a bylo by hezké opět startovat z první řady.

Byl bych rád, kdybych mohl něco udělat pro Felipeho, protože může získat titul a Ferrari může znovu vyhrát v poháru konstruktérů v posledním závodě sezóny."