Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda chce příští rok dosáhnout úrovně BMW

Honda chce příští rok dosáhnout úrovně BMW

Japonský tým obětoval letošní sezónu vývoji pro rok 2009.

Týmový šéf Hondy Ross Brawn řekl, že by se japonský tým rád v příštím roce co do konkurenceschopnosti vyrovnal letošním výkonům BMW.

Stáj z Brackley neměla letošní sezónu nijak úspěšnou, nutno ale říci, že ji spíše obětovala vývoji vozu pro příští rok, kdy se budou ve formuli 1 radikálně měnit technické regule.

Honda letos získala pouhých 14 bodů a v poháru konstruktérů skončila pouze před Force Indií a Super Aguri.

Zato BMW letos dosáhlo svého největšího úspěchu, když v poháru konstruktérů obsadilo třetí místo a Robert Kubica s Nickem Heidfeldem dokonce v Kanadě získali double.

"Potenciál týmu v naší pozici závisí na práci, kterou odvádíme a na práci, kterou odvádějí ostatní. Pamatuji na doby ve Ferrari, kdy jsme vylepšili naše vozy a ostatní odvedli příšernou práci a vzpomínám také na roky, kdy jsme měli fantastický vůz, ale stejně tak i ostatní, takže to byla opravdová výzva.

Máme vývoj, který potřebujeme, máme spoustu chytrých lidí. Bylo by příliš optimistické pomýšlet na boj o titul, ale jistě na tom budeme mnohem, mnohem lépe než nyní.

Referenčním bodem pro mě je BMW a práce, kterou odvedli, je skutečně obdivuhodná. Stále mají co zlepšovat, ale myslím, že pokud jako tým dosáhneme konkurenceschopnosti, jako oni, budeme celkem potěšení."