Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Případ Helia Castronevese

Případ Helia Castronevese

Soudce zamítl žádost o odsunutí případu

Helio Castroneves již určitou dobu zná termín zahájení soudního řízení ve svém případu, kdy bude souzen na základě obvinění z daňových úniků a machinací.

Soudce Donald Graham stanovil začátkem minulého týdne datum zahájení soudního řízení na  druhého března 2009, což s největší pravděpodobností znamená, že soud nebude ukončen do zahájení příští sezóny Indycar Series ( 5.dubna v St. Petersburgu).

Castronevesovi a Penskeho právníci se v minulých dnech pokusili požádat soud o odročení na listopad 2009, tak aby mohl Castroneves, který je zatím stále smluvním jezdcem stáje Rogera Penskeho, absolvovat celou sezónu bez případných výpadků. Zástupci společnosti Penske Racing Inc. v žádosti uvedli, že pokud bude soudní řízení vedeno v období mezi březnem a říjnem příštího roku, bude to fakticky znamenat, že tým bude nucen najít nového jezdce, protože jinak by hrozilo, že Castroneves nebude schopen absolvovat některé závody, jak to vyžaduje jeho smlouva s týmem.

Castronevesovi zástupci pak ve své žádosti uvedli, že presumpce neviny vyžaduje, aby jejich mandant nebyl zbaven možnosti pokračovat ve svém zaměstnání, neboť přerušení kontraktu s týmem Penske může znamenat v podstatě konec jeho závodní kariéry.

Podle Rogera Penskeho bude o dalším setrvání Castronevese v týmu rozhodnuto během následujících třiceti dnů. 

V pátek soudce Graham odročení soudu na listopad zamítl.