Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda jednou nohou na cestě z F1

Honda jednou nohou na cestě z F1

Šéfové v Tokiu už dále nechtějí financovat závodní tým.

Uprostřed hospodářského úpadku, který má mj. negativní dopad na prodej vozů Honda, visí budoucnost týmu sídlícího v Brackley, majícího 750 zaměstnanců, na vlásku.

Podle informací z Hondy se Autosport dozvěděl, že byla ve čtvrtek odpoledne svolána schůzka vyššího managementu, kterému bylo sděleno, že si vedení Hondy v Japonsku již nepřeje financovat tým formule 1.

Předpokládá se, že bude tým nabídnut k prodeji a pokud se do března nenajde kupec, Honda celou kapitolu uzavře.

V současné těžké době se ovšem neví, kde chce Honda sehnat zájemce, který by dokázal finančně zajistit tým, do kterého nyní proudilo okolo 3 miliard Kč ročně.

Možnost, že by byla Honda ochotná tým někomu předat zdarma s tím, že by jej po nějakou dobu podporovala svými motory, dokud se nenajde jiný technický partner, je jen spekulací.

Některé zdroje říkají, že se šéf týmu Ross Brawn poohlíží po motorech Ferrari, pro které by ovšem také musel existovat kupec. Ferrari nyní dodává pohonné jednotky jedinému týmu - Toru Rossu. Force Indie od Ferrari přešla k McLarenu.

Ross Brawn a výkonný ředitel týmu Nick Fry mají prý naplánován let na pondělí do Tokia, aby si promluvili o budoucnosti týmu s šéfy automobilky a rozhodli, co se bude dít dál, nenajde-li se kupec.