Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda se chystá zveřejnit detaily o zájemcích o tým

Honda se chystá zveřejnit detaily o zájemcích o tým

Pokročilá jednání s vážnými investory dodávají Fryovi optimismus.

Společnost Honda Racing by měla v novém roce zveřejnit detaily o stavu jednání mezi vedením týmu opuštěného Hondou a vážnými zájemci, kteří by jej mohli zachránit.

Výkonný ředitel týmu Nick Fry a týmový šéf Ross Brawn se po nečekaném odchodu Hondy z formule 1 ocitli před nelehkým úkolem sehnat pro tým kupce, aby zajistili jeho další budoucnost.

Téměř ihned po oznámení odchodu Hondy se objevili tři vážní zájemci, jednání stále probíhají, přičemž veřejnosti ještě nebyly odhaleny podrobnosti. Investoři by měli tým zajistit nejen po finanční stránce, ale také co se týče managementu a organizačních plánů do budoucna.

Nick Fry je po dosud proběhnutých jednáních optimistický a je možné, že budou podrobnosti veřejnosti oznámeny kolem Vánoc.

"Od té doby, co Honda Motor Co. oznámila svůj odchod z formule 1 je o tým velký zájem. Ross a já jsme od té doby zaneprázdněni probíhajícími diskuzemi s několika vážnými potenciálními novými vlastníky, kteří projevili zájem o koupi týmu."

Okamžitě po odchodu Hondy Fry řekl, že se vážný zájemce musí najít do Vánoc, pokud má mít tým reálnou šanci na start v Austrálii.

Fakt, že diskuze o koupi stáje jsou v pokročilé fázi jsou důvodem k optimismu, Fry navíc potvrdil, že nadále probíhá vývoj nového vozu - prvního zkonstruovaného pod vedením Rosse Brawna.

"Práce na vývoji a stavbě našeho vozu pro rok 2009 během několika následujících týdnů za účelem zajištění našeho cílé být na startovním roštu v Melbourne na konci března budou splněny."