Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

David Richards stále zvažuje koupi týmu po Hondě

David Richards stále zvažuje koupi týmu po Hondě

Finanční pomoc mu nabízejí investoři ze Středního východu.

Šéf Prodrivu David Richards stále zvažuje koupi týmu formule 1, který následkem celosvětové finanční krize zanechala Honda. Richards má finanční podporu na Středním východě v podobě kuvajtské společnosti The Investment Dar Company, která má v jeho společnosti Prodrive podíl.

Klíčovou roli v jeho rozhodování ale hrají aktuální podmínky, Richards potvrdil, že má o vstup do formule 1 zájem, ale jen v pravý moment.

"Na Středním východě je skupina lidí, která chce podpořit můj vstup do formule 1. Ale musíme přijmout, až bude ten pravý čas."

Výkonný ředitel týmu Nick Fry nedávno vyjádřil svůj optimismus plynoucí z pokročilé fáze jednání, Richards ale přiznal, že je třeba si vše pořádně promyslet, než se jednání vyvinou.

"Když si uvědomíte tu odpovědnost, kterou na sebe berete, a rozsáhlou reorganizaci zaměstnanců a vývoje, která bude potřeba, investoři budou muset dlouho a usilovně přemýšlet, než se odhodlají."

Co se týče ostatních dvou možných zájemců, v tisku se objevily informace o řecké přepravní společnosti Achilleas Kallakis a šéfovi Force Indie Vijayi Mallyovi.

Richardsovy ambice na vstup do formule 1 navíc posílil odstup Subaru, jehož tým provozuje právě Prodrive, z WRC.

"Naše podnikání to ovlivňuje asi z dvaceti procent, ale jsme finančně zabezpečeni, máme talentovanou a pohotovou organizaci s automobilovým odvětvím sledujícím budoucnost technologií.

Cítění a vnímání významnosti motorsportu se během šesti týdnů dramatické ekonomické krize změnila. Nepopírám návrat do formule 1, to je něco, co mě opravdu zajímá. Ale zůstává velká otázka: Není to v tuto chvíli příliš velká výzva? To si musím promyslet."