Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dalším vážným zájemcem o tým Hondy je Carlos Slim

Dalším vážným zájemcem o tým Hondy je Carlos Slim

Mexický miliardář je vlastníkem telekomunikačního giganta Telmex.

Tým Hondy nadále pokračuje v jednání se zájemci o jeho koupi, na scéně se nyní obejvuje i Mexičan Carlos Slim, druhý nejbohatší muž světa a majitel jihoamerického telekomunikačního giganta Telmex, žádná dohoda ale zatím nebyla potvrzena.

Italský tisk La Stampa už informoval o tom, že Slim stáj po Hondě zachránil. Do kokpitů by pak pro příští rok měli usednout Jenson Button a Bruno Senna. Mladý Brazilec by v případě dohody se Slimem byl logickou volbou, neboť jej sponzoruje Embratel, dceřinná společnost Telmexu.

Nicméně, ačkoliv jednání probíhají dobře, k dohodě zatím nedošlo. Výkonný ředitel Honda Racing Nick Fry navíc ještě ani nepotvrdil jména zájemců, kterými by měli být šéf Prodrivu David

Richards spolu s kuvajtskou The Investment Dar Company, řecký lodní magnát Achilleas Kallakis a dosud neznámá švýcarská firma.

S koupí Hondy byl spojován i šéf Force Indie Vijay Mallya, jeho zájem se ale k Hondě váže pouze v případě, že by se tým nepodařilo zachránit a byl rozprodán.

Carlos Slim, další zájemce, už s Hondou skrze Telmex jednal dříve jako možný sponzor týmu. Po odchodu Hondy jako automobilky z formule 1 by ale její tým rád koupil.

Slim se nedávno setkal s vedením týmu Hondy v jeho sídle v Brackley, jednání ale ještě nebyla dovedena do konce, pokračovat budou příští týden.