Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari opět nahradí muže s lízátkem semaforem

Ferrari opět nahradí muže s lízátkem semaforem

Tým celý systém modifikoval, aby zabránil loňským problémům.

Ferrari v loňském roce představilo novinku při zastávkách v boxech, když muže s lízátkem nahradilo světelnou signalizací na semaforu. Během sezóny mělo ale s novým systémem několik potíží, které vyvrcholily Velkou cenou Singapuru.

Na novém městském okruhu Ferrari svěřilo ovládání systému do rukou jednoho člena týmu namísto automatu, onen člen dal ale během zastávky Massovi pokyn předčasně, takže Brazilec vyjel ze svého stání ještě s hadicí zasunutou ve voze.

Výsledkem byl propad na poslední místo a ztráta slibně rozjetého závodu s možností vyhrát. Massa nakonec prohrál titul s Lewisem Hamiltonem o jeden jediný bod.

Ferrari se po této minele rozhodlo pro zbývající tři velké ceny vrátit zpátky do hry muže s lízátkem. Týmový šéf Stefano Domenicali tehdy řekl: "Nyní potřebujeme klid a proto se raději vrátíme ke starému systému."

Stáj z Maranella ale na příští sezónu plánuje návrat svého semaforu, jak potvrdili její představitelé, na systému se od té doby pracovalo, proběhla analýza problémů a následně procedurální a softwarové změny, problémy už by se tak neměly opakovat.

Mluvčí Ferrari řekl: "Můžeme potvrdit, že plánujeme znovu používat světelný systém. Brzy otestujeme jeho modifikace a pak uvidíme, jak jsme jej zlepšili."

Manažer týmu Luca Baldisserri řekl italskému tisku: "Analyzovali jsme chyby, které jsme udělali v roce 2008 a vylepšili jsme systém. Elektronický program znemožní, aby vůz odjel, dokud je v něm ještě tankovací hadice."