Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kimi Räikkönen už by nesmírně rád opět vyhrál

Kimi Räikkönen už by nesmírně rád opět vyhrál

Fin nepocítil chuť vítězství už více než rok.

Kimi Räikkönen doslova prahne po vítězství ve formuli 1, je to už totiž více než rok, co se Fin radoval z prvenství ve velké ceně.

Právě ve španělské Barceloně pilot Ferrari naposledy slavil triumf, od té doby ale uplynulo 18 závodů, ve kterých se na nejvyšší stupínek nedostal.

"Už je tomu více než rok, co jsem naposledy vyhrál závod formule 1. V Barceloně roku 2008 jsem zažil svůj nejlepší víkend ve Ferrari, získal jsem pole position, vítězství a nejrychlejší kolo v závodě.

Od té doby jsem byl několikrát velice blízko, myslím na Magny-Cours, Montreal a Spa, ale z toho či onoho důvodu se mi to nepodařilo. Když to říkám, pilot nikdy neztrácí touhu po vítězství a já to chci pocítit znovu co nejdříve."

Ferrari zatím zažívá katastrofální vstup do sezóny, z prvních čtyř závodů totiž držitel loňského Poháru konstruktérů vytěžil pouhé tři body.

Stáj z Maranella ale věří ve zlepšení, stejně jako všichni ostatní totiž pro Velkou cenu Španělska chystá řadu inovací.

Testovací jezdec Marc Gené minulý týden ve Vairanu novinky zkoušel a tým byl výsledky testů povzbuzen. Vůz je mimo jiné osazen novým dvojitým difuzorem a lehčím šasi.

"Opravdu rád jsem od týmu slyšel, že první výsledky testů nového aerodynamického balíčku jsou pozitivní. Bude skutečně zajímavé, až během pátečních volných tréninků vyjedeme s vozem na trať.

Jezdili jsme zde už letos v březnu, ale z testů je vždy opravdu těžké pochopit, kdo v poli je skutečně silný. Spousta vozů se od té doby navíc celkem dost změnila.

S novým aerodynamickým balíčkem budeme mít mnohem více přítlaku ve srovnání s prvními čtyřmi závody, ale také snad všichni ostatní představí nějaké novinky. Uvidíme, kdo odvedl lepší práci."