Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari v Barceloně svůj KERS použije

Ferrari v Barceloně svůj KERS použije

Tým od Bahrajnu zapracoval na spolehlivosti systému.

Ferrari dnes potvrdilo, že pojede Velkou cenu Španělska se systémem KERS, přestože v dosavadním průběhu sezóny nebyl zcela spolehlivý a způsobil týmu řadu problémů.

Stáj z Maranella se právě z těchto důvodů rozhodla nenasadit jej do Velké ceny Číny, výsledek ale opět nebyl příliš pozitivní. Jezdci přišli o výhodu, kterou přináší, lepšími možnostmi vyvážení vozu se navíc nepodařilo tuto výhodu kompenzovat.

Ohledně systému Ferrari se navíc po problémech Felipeho Massy ve Velké ceně Bahrajnu objevily pochybnosti, tým ale oznámil, že na jeho spolehlivosti zapracoval a dětské nemoci, kterými trpěl, by měly být překonány.

V prohlášení Ferrari stojí: "Co se týče systému KERS, ve Španělsku jej opět použijeme, od posledního závodu byla na jeho spolehlivosti odvedena spousta práce.

KERS by zde měl být výhodou pro F60, které bylo na použití systému konstruováno a je jeho interní součástí, což znamená, že, jak bylo z tréninků v Bahrajnu evidentní, F60 nezíská žádnou výhodu ve vyvážení, když jede bez něj. KERS zde může být pro jezdce na startu významným pomocníkem, startovní rovinka je totiž velice dlouhá."

Ferrari se tak rozhodlo opačně než někteří jeho rivalové. Například BMW totiž oznámilo, že KERS nepoužije a bude se raději soustředit na své aerodynamické novinky. Podobně učiní i Force India.