Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Soustředit se na příští sezonu? Ale podle jakých pravidel?

Soustředit se na příští sezonu? Ale podle jakých pravidel?

Méně úspěšné týmy stojí před těžkým rozhodnutím.

A je opět zde. Tradiční otázka pro méně úspěšné týmy v šampionátu, zda dále pracovat na vývoji aktuálního vozu, či své síly zaměřit na stroj pro příští ročník. Ačkoliv sezona ještě není ve své polovině, týmy už začínají koketovat s myšlenkou odepsat letošní šampionát. Tentokrát však mají o jednu starost navíc…
 
McLaren už ústy Martina Whitmarshe potvrdil, že některé své klíčové pracovníky přesměroval na práci na monopostu pro rok 2010. Ani Toro Rosso nebude otálet s konstrukcí budoucího vozu, jelikož si jej poprvé v historii bude stavět samo.
 
"S naší strukturou a počtem zaměstnanců si nemůžeme dovolit mít současně dva vývojové programy," potvrdil šéf týmu Franz Tost.
 
Letošní sezonu nehodlá ještě odepisovat stáj BMW, naopak tým zrychlí tempo vývoje. "Každé dva nebo tři závody budeme mít nové komponenty na voze, které by měly přinést výrazné zlepšení," ohlásil směle Mario Theissen.
 
Vítěz loňského poháru konstruktérů Ferrari se ještě nerozhodl. Úskalí tohoto rozhodnutí akcentoval šéf Stefano Domenicali:
 
"Sezóna se pro nás nevyvíjí dobře, ale myslíme už na příští rok? Problém je, že přesně nevíme, jaká budou v roce 2010 pravidla."