Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher: "Formule 1 nemůže být bez slavných týmů."

Schumacher: "Formule 1 nemůže být bez slavných týmů."

Formule 1 proslavila Ferrari, ale Ferrari zároveň proslavilo Formuli 1.

Sedminásobný šampion Formule 1 Michael Schumacher se ve videorozhovoru vyjádřil k napjaté situaci mezi Mezinárodní automobilovou federací (FIA) a současnými týmy. Podle něj by slavné týmy automobilky neměly být nuceny k tak radikálnímu snižování nákladů, které FIA navrhla.

Bývalý pilot Ferrari si podle svých slov nedokáže za takových podmínek budoucnost Formule 1 představit a říká, že by mělo být co nejdříve nalezeno vhodné řešení.

"Není to příliš dobrá situace, které čelíme a zejména sport, kterého jsem se účastnil po většinu svého života a který skutečně miluji. Není zrovna skvělé vidět to, co se zde děje.

Pokud pomyslíte na Ferrari, to jméno je tak důležité, je tak velké v tomto sportu. Vyrostlo díky tomuto sportu, ale tento sport zároveň vyrostl díky tomuto jménu.

Nemůžete vidět Formuli 1 bez Ferrari nebo jiných automobilek, které se jí účastnily tak dlouho. Opravdu věřím, že nějak musí najít řešení a to řešení může být pouze takové, které vyhovuje těm týmům, které vyzdvihly Formuli 1 tam, kde je dnes.

Nemůžete očekávat, že budou drastické změny přijaty tak důležitými automobilkami. Ano, máte cíl, ano chcete snižovat náklady, ale musíte to dělat krok za krokem, nemůžete převrátit svět během jednoho dne, to je nemožné."