Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari obviňuje ze svých špatných výkonů nejasná pravidla

Ferrari obviňuje ze svých špatných výkonů nejasná pravidla

"Buď jsme byli úplně opilí, nebo pravidla nebyla jasná."

Nejistota ohledně výkladu pravidel v oblasti dvojitého difuzoru je podle prezidenta Ferrari Lucy di Montezemola důvodem, proč byl vstup stáje z Maranella do sezóny nejhorší v celé jeho historii.

Di Montezemolo je přesvědčen o tom, že byla pravidla příliš nejasná, argumentuje také tím, že se trápí i nedávno mistrovské týmy McLaren a Renault.

"Nyní, poté, co jsme v deseti letech získali osm titulů, není Stefano Domenicali a jeho skupina spolu s některými jinými týmy v takovém stavu, aby mohli vyhrát šampionát." řekl di Montezemolo při své návštěvě Le Mans.

"Někdy je ale důležité být hladový, protože pokud jíte až moc, pak nevíte, co znamená být hladový. Takže někdy v životě je dobré být hladový a pak když opět jíte, pochopíte, jak důležité jídlo je. Takže po deseti letech je to důležité a uvidíme.

Stalo se to, protože jsme bohužel stáli před velmi nejasnými pravidly, jejichž interpretace byla, jak bych to řekl, nepředvídatelná.

Je celkem zajímavé, že týmy, které ve formuli 1 vyhrály poslední tři tituly, Ferrari, McLaren a Renault, interpretovaly pravidla stejně.

Takže jsou dvě možnosti, buď jsme byli všichni úplně opilí, nebo pravidla nebyla jasná. Má odpověď je, že toto není ten případ, protože nejsme opilí, zatím."