Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

FIA znovu otevřela proces výběru nového týmu

FIA znovu otevřela proces výběru nového týmu

Na místo BMW Sauberu může být zvolen některý ze sedmi nových týmů.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) znovu otevřela selekční proces na poslední místo ve startovní listině Mistrovství světa formule 1 2010. Po oznámení odchodu BMW zatím není jisté, zda bude BMW Sauber schopen nadále pokračovat, šanci proto dostávají nové týmy.

Prezident FIA Max Mosley napsal sedmi týmům z "rezervního seznamu", tedy těm, které se ucházely o účast ve formuli 1, ale v prvním výběru v červenci nebyly zvoleny. Napsal ale také týmu po BMW, jeho místo totiž zatím zůstává k dispozici.

Peter Sauber, dvacetiprocentní spolumajitel týmu BMW Sauber, se stále snaží dospět s německou automobilkou k dohodě a tým odkoupit. Sauber při prvním pokusu nebyl úspěšný a tým tak nestihl do uzávěrky podepsat novou Concordskou dohodu.

Svůj zájem o místo po BMW minulý týden vyjádřil tým Epsilon Euskadi a pokud budou podmínky ve formuli 1 dostatečně příznivé, není vyloučen ani opětovný zájem Davida Richardse a jeho Prodrivu.

Týmový šéf Epsilon Euskadi Joan Villadelprat řekl: "Stále na projektu pracujeme, byť samozřejmě mnohem nižším tempem, protože nemáme jistotu (že budeme příští rok na soupisce).

Co můžeme říci, lidé, kteří měli zájem nám pomoci ten zájem stále mají, což je něco úžasného. A pokud šance stoupne, půjdeme po ní, o tom není pochyb."