Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

BMW by mohlo opustit i WTCC a zamířit do DTM

BMW by mohlo opustit i WTCC a zamířit do DTM

Německé mistrovství po odchodu Opelu potřebuje třetí značku jako sůl.

Budoucnost BMW v motoristickém sportu by mohlo nabrat nových rozměrů, po odchodu z formule 1 se totiž spekuluje také o jeho odchodu z Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC), s jehož vývojem není německá automobilka zcela spokojená.

BMW se proto vedle WTCC poohlíží po jiné alternativě. Jeho záměrem je zůstat v automobilových závodech, ale jak potvrdil šéf oddělení motorsportu BMW Mario Theissen, WTCC není jedinou volbou.

"WTCC je částí spektra závodů cestovních vozů. Není žádným tajemstvím, že nejsme zrovna spokojeni s loňským a letošním vývojem, ale zatím jsme neučinili žádné rozhodnutí.

V každém případě, budeme přítomni v závodech cestovních vozů, jak s továrním programem, tak zákaznickým. Dokázali bychom si také představit jiné budoucí projekty, o kterých zatím nejednáme."

Německé mistrovství cestovních vozů (DTM) by mohlo být právě tím, kam by BMW mohlo zamířit. Po odchodu Opelu se totiž změnilo v rozbroje mezi Mercedesem a Audi a třetí automobilka by proto byla potřeba jako sůl.

V roce 2010 bude navíc zastaven další vývoj vozů, aby mohla být v klidu připravována nová pravidla pro rok 2011, která by měla DTM přiblížit jeho začátkům, kdy se ještě nejednalo o předraženou honbu za desetinkami pomocí nejrůznějších aerodynamických novinek.

Myšlenku příchodu BMW do DTM otevřeně uvítal šampion této série z roku 2005, pilot Mercedesu Gary Paffett: "Mít tři velké německé automobilky v sérii by bylo úžasné. Každý přiznává, by bylo skvělé, kdyby do šampionátu vstoupila třetí značka."