Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Romain Grosjean potvrzen u Renaultu jako náhrada za Piqueta

Romain Grosjean potvrzen u Renaultu jako náhrada za Piqueta

Grosjean se závodění po boku Alonsa neobává.

Renault potvrdil, že Romain Grosjean bude do konce sezóny druhým jezdcem francouzské stáje poté, co se tým minulé úterý rozešel s Nelsonem Piquetem.

Zpráva přišla jen krátce poté, co Renault vyhrál obhajobu u Mezinárodního odvolacího soudu FIA (psali jsme zde) a bude tak moci nastoupit na Velkou cenu Evropy.

Náhradní a zároveň testovací jezdec Renaultu Romain Grosjean letos v GP2 začal velmi slibně a ujal se průběžného vedení, pak ale přišly nezdary a chyby a Francouz se propadl na druhé místo za lepšícího se Nica Hülkenberga. Ten tak nyní bude mít velkou šanci získal titul.

Šéf stáje Renault Flavio Briatore Grosjeanovi podle svých slov věří, ale bude samozřejmě muset prokázat ten talent, který mu dopomohl k titulům v Euroserii formule 3 a asijské GP2.

"Jsme rádi, že jsme dali Romainovi šanci startovat za náš tým." řekl Briatore. "Je to impozantní mladý talent a očekáváme, že po boku Fernanda Alonsa ukáže své jezdecké schopnosti, jelikož jsme zvolili do druhé poloviny sezóny agresivní přístup.

Chtěli bychom také poděkovat Nelsonovi za jeho přínos po dobu, co byl s námi a popřát mu do budoucna vše nejlepší."


Grosjean řekl, že je nadšený z příležitosti závodit ve formuli 1, navíc prý nemá obavy ze závodění po boku Fernanda Alonsa.

"Jsem velmi hrdý, že mi tým Renault dal šanci stát se závodním jezdcem." řekl Grosjean.

"Těším se na jízdu s R29 a na to, že pomohu týmu dosáhnout nejlepších možných výsledků. Je také čest být Fernandův týmový kolega a začít ve formuli 1 po boku dvojnásobného mistra světa je obzvlášť motivující."

V roli testovacího jezdce Renaultu nyní Grosjeana vystřídá další jezdec GP2, Lucas di Grassi, a v seriálu GP2 Grosjeana u Addaxu nahradí Davide Valsecchi. Toho zase minimálně ve Valencii nahradí v týmu Durango pilot Euroserie formule 3, Stefano Coletti.