Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India věří v regulérní posun do středu pole

Force India věří v regulérní posun do středu pole

Vylepšená aerodynamika pro Valencii rozhodně není poslední novinkou.

Force India připravila pro Velkou cenu Evropy významné úpravy aerodynamiky, se kterými by ráda konečně dosáhla svého cíle pro letošní sezónu - bodovat.

Do ulic Valencie tým veze nové přední křídlo, změn se dočkala oblast lapače vzduchu do bočnic, samotné bočnice a také přední část podlahy.

Testy těchto nových dílů, které proběhly minulý měsíc v Kemble, měly pozitivní výsledky a tým tak proto do zbytku sezóny vchází s optimismem.

Šéf Force India Vidžaj Mallya řekl: "Do Valencie přivezeme významně upravenou aerodynamiku, která zahrnuje novou podlahu, pozměněné otvory v bočnicích a přední křídlo. Těšíme se na ni, protože s ní v týdnu před letní přestávkou Tonio (Liuzzi) absolvoval úspěšný aerodynamický test.

S tímto vědomím doufám, že jsme schopni udržet, ne-li vylepšit naši pozici na trati vzhledem k ostatním. Formule 1 je nyní mnohem vyrovnanější než kdy jindy, takže musíme neustále přicházet s takovými novinkami a držet se před ostatními, kteří se budou bezpochyby také zlepšovat.

Rozhodně bychom měli být ve druhé části kvalifikace, ve Valencii a následujících závodech možná dokonce i na špici druhé části. Jsem docela optimistický, pracujeme totiž také na dalších vylepšeních pro závěrečné závody sezóny, takže držím palce, abychom byli schopni udržet si naše tempo.

V Singapuru představíme opět další díly, stejně jako v pozdější fázi roku, takže pokud nyní budeme pokračovat tímto směrem, bude to s námi vypadat docela dobře vzhledem k cílům, které jsme si na začátku roku dali."

Adrian Sutil je před závodem ve Valencii také optimistický, už jen proto, že dosud představované nové díly se vždy ukázaly jako skutečný krok vpřed.

"Kadžá novinka, kterou jsme v letošní sezóně dosud představili, skutečně pomohla, takže jsem dost sebevědomý, že nás i toto posune vpřed.

Vůz se ovládá stále lépe a lépe a s dalšími novými díly doufám, že nyní skutečně budeme ve středu pole a v boji o body.

S těmito změnami doufáme, že si upevníme naši pozici ve druhé části kvalifikace a dále bychom měli být regulérními soupeři ve středu pole. Chci být spolehlivý a vyhnout se všem chybám, pak uvidíme, jak se nám bude dařit. Na zámořské závody přivezeme další nové díly, takže bychom na konci sezóny měli být velice silní."