Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jacques Villeneuve: "Fyzička pro mě není problém."

Jacques Villeneuve: "Fyzička pro mě není problém."

Rád by se vrátil do formule 1 a nevidí svůj věk jako překážku.

Jacques Villeneuve věří, že fyzička pro něho nebude problém, pokud uspěje se svou snahou vrátit se v příští sezóně do formule 1.

Šampion z roku 1997 naposledy závodil s vozem formule 1 ve Velké ceně Německa 2006 na Hockenheimu, než ho nahradil Robert Kubica. Kanaďanovi sice krátce před začátkem příští sezóny bude 39 let, i tak ale věří, že fyzicky bude na tuto výzvu připraven.

"Samozřejmě, fyzicky potřebujete strávit pravděpodobně měsíc za volantem, než si zvyknete na zátěž. V tělocvičně můžete trénovat, jak dlouho chcete, některé krční svaly ale stále potřebují trochu víc. Ale to nezabere moc času.

Získat těch posledních pár procent zabere pár týdnů ve voze, ale já jsem si jistý, že mám za sebou dobrých pár let na takové úrovni. Víc než cokoliv je to o tom být mentálně čerstvý a to po pár letech, které jsem strávil mimo, rozhodně jsem.

Podívejte se na Nigela Mansella, svou poslední velkou cenu vyhrál v jednačtyřiceti a není důvod, proč by jezdci v takovém věku nemohli pokračovat, když to nadšení stále mají."

Kanaďan, který v neděli dojel v závodě NASCAR Nationwide Series v Montréalu na skvělém čtvrtém místě, si nemyslí, že by mu jeho věk bránil podstupování rizik, kterým jezdci formule 1 každý den čelí.

"Když jsem doma v Montréalu, tak když zrovna nejezdím na motokárách nebo nezávodím, dovádím v motokrosovou motorkou. Když jsem schopen podstupovat riziko, které skýtají velké skoky s motokrosovou motorkou, pak nemám problém znovu projet Eau Rouge na plný plyn!

Hlad tu stále je, tak velký, jako vždycky, stejně jako ochota udělat cokoliv, pokud to bude pro úspěch nezbytné. V závodech NASCAR, které jezdím, musíte být možná ještě odvážnější než ve formuli 1, abyste kolo co kolo šli do toho rizika."