Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen nevylučuje, že by mohl z formule 1 odejít

Räikkönen nevylučuje, že by mohl z formule 1 odejít

"Pokud se rozhodnu zůstat, nepůjdu do žádného malého týmu."

Kimi Räikkönen možná po této sezóně odejde z formule 1. Ferrari totiž předčasně ukončilo jeho smlouvu a Fin se nyní rozhoduje, kam bude svou kariéru směřovat. V posledních dnech je nejčastěji spojován s návratem k McLarenu.

V paddocku Velké ceny Japonska Räikkönen řekl: "Dosud jsem příliš nemluvil o tom, co budu dělat dál, stále mám totiž čas na to, abych učinil rozhodnutí a až se tak stane, dám vám vědět.

"V tuto chvíli nejsem rozhodnutý, co chci dál dělat, jestli chci dál závodit, nebo ne. Měl jsem smlouvu na příští rok, ale teď už nemám, což mění situaci. Takže možná závodit budu, možná ne."

Spekuluje se také o Räikkönenově odchodu do Mistrovství světa v rally, což Fin nepřímo podporuje svými občasnými starty v soutěžích. Räikkönen nyní otevřeně přiznal, že i tam by mohl zamířit.

"Ano, je šance, že bych to šel dělat, ale stejně tak je šance na to, že budu pokračovat ve formuli 1. Samozřejmě se rozhodnu před začátkem příštího roku. Pokud se rozhodnu zůstat ve formuli 1, nepůjdu do žádného malého týmu, kde nebudu mít šanci bojovat o titul.

Pokud budu příští rok závodit, bude to mým cílem, v opačném případě není důvod ve formuli 1 zůstávat. Dosáhl jsem toho, čeho jsem chtěl, ale pokud budu závodit, pak budu samozřejmě chtít vyhrát více závodů a titulů."