Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Fry: "Schumacher by byl přínosem pro formuli 1."

Fry: "Schumacher by byl přínosem pro formuli 1."

Kompletní složení Mercedesu se dozvíme zřejmě až v lednu.

Nick Fry, výkonný ředitel týmu Mercedes GP, soudí, že zvěsti ohledně návratu bývalých šampionů, např. Michaela Schumachera, do nejvyšší formulové kategorie jsou skvělé pro tento sport. Spekulace stále spojují Schumachera s Fryovým týmem a zřejmě neutichnou, dokud Mercedes definitivně neoznámí své kompletní jezdecké složení.

V rozhovoru s novináři na setkání Motorsport Business Forum konaném v Monaku se Fry odmítl vyjádřit, zda Schumacher jedná s Mercedesem, či nikoli. Řekl však, že vyhlídka návratu, ať už sedminásobného mistra Michaela Schumachera, nebo šampiona z roku 1997 Jacquesa Villeneuva, který otevřeně usiluje o comeback, zpět do boje je fascinující.

"Myslím si, že už přítomnost, ať už Michaela, nebo jiného bývalého šampiona, přináší další velmi zajímavý prvek," řekl Fry.

"Může někdo, komu je 40 či 41, bojovat proti někomu, komu je 24? V jiných sportech již lidé ukázali, že jsou toho zcela schopni i v tomto věku, a já si myslím, že by to přineslo další fascinující aspekt.

Není podstatné, zda jde o Michaela nebo Jacquese, jednou jsem žertoval i s Mikou (Häkkinenem), že by do toho možná měl praštit..."

Upozornil, abychom neočekávali ohlášení týmového kolegy Nica Rosberga před začátkem roku 2010.

"Možná řekneme něco před Vánoci, ale mnohem pravděpodobnější je začátek ledna," řekl Fry.

Taktéž odmítl, že by Mercedes usiloval o kompletně německou sestavu. Jako možný kandidát na sedačku v týmu se zmiňuje i Nick Heidfeld.

"Národní příslušnost s tím opravdu nemá co dělat," tvrdí Fry. "Mercedes se vyjádřil, že by bylo hezké mít v týmu německého jezdce, a to už máme v osobě Nica.

Od začátku nešlo o nic velkého. Bylo by hezké mít Němce a my ho již máme, takže tohle v rozhodnutí rozhodně hrát roli nebude."

Fry však odhalil, že Mercedes silně preferuje zkušené jezdce před mladými talenty. Důvodem je i silný dojem z výkonů Jensona Buttona a Rubense Barrichella, kteří tento rok dokázali pro Brawn pravidelně bodovat.

"Myslím, že jsme tento rok jasně došli k názoru, že potřebujeme dva jezdce, kteří budou schopni přivážet body v každém závodě," řekl.

"Pohár konstruktérů jsme vyhráli díky tomu, že jsme takové jezdce měli. Oba dva odvedli senzační práci a vedli si velmi podobně. Bodově jsme posilovali prakticky v každém závodě a to je potřeba.

S nedostatkem testování je velmi těžké očekávat to samé od mladých jezdců. Jednoznačně nejvýše jsou v našem seznamu lidé se zkušenostmi z F1."