Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pro Ecclestona je Schumacher kandidát na titul 2010

Pro Ecclestona je Schumacher kandidát na titul 2010

"Představuje nesmírnou hodnotu ohledně vývoje vozu."

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone má radost z návratu Michaela Schumachera do sportu, kterému v minulosti dominoval po mnoho let. Podle Ecclestona je comeback sedminásobného mistra neskutečnou zprávou pro formuli 1.

"Myslím, že je to fantastické pro formuli 1, že se rozhodl pro návrat. Ale zároveň je to, myslím, dobré pro Michaela," řekl Ecclestone.

"Když se jezdci věnují své práci po mnoho let, občas ztratí zápal a motivaci - to byl pravděpodobně jeden z důvodů jeho odchodu v roce 2006 - ale nyní opět zformoval všechny své síly a je stoprocentně namotivovaný. Pro nás to znamená mnoho vzrušujících závodů v roce 2010."

Na dotaz, zda očekává, že bude Schumacher v příští sezóně vítězit, odpověděl Ecclestone jasně: "Zapomeňte na vyhrávání závodů - pro mě je to kandidát na mistrovský titul. Představuje nesmírnou hodnotu pro tým ohledně vývoje vozu - v minulosti jsme všichni viděli, že není nikdy spokojen, dokud není vůz perfektní.

S jeho optimální jízdou a hlubokým technickým chápáním ušetří týmu drahocenný čas. Nico Rosberg bude tím, kdo z toho všeho bude mít přímý prospěch."