Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Michael Schumacher vzdává hold fanouškům Ferrari

Michael Schumacher vzdává hold fanouškům Ferrari

Němec adresuje otevřený dopis svým dlouholetým stoupencům.

Michael Schumacher řekl, že Ferrari bude vždy mít své místo v jeho srdci. V italském týmu strávil 14 let, než se rozhodl připojit v příštím roce k týmu Mercedes GP.

V otevřeném dopise určeném fanouškům Ferrari vzdává Schumacher hold vzpínajícímu se koníkovi a jeho stoupencům a podle svých slov doufá, že ho budou podporovat i v budoucnosti.

"Byl jsem po 14 let součástí Ferrari a Ferrari bylo po 14 let součástí mě," řekl. "Pořádný kus Ferrari vždy zůstane v mém srdci. Vždy budu mít na mysli vřelost, sílu a oddanost, které jsem po tolik let dostával od fanoušků Ferrari.

Cítil jsem vaši podporu a snažil se vám předat potěšení a vášeň z mých soubojů na trati a radovat se s vámi z vítězství."

Dále Schumacher popisuje své zážitky z Ferrari, očekává od nich také silnou sezónu 2010.

"Za ty roky strávené ve Ferrari jsem si zde našel mnoho přátel a hodně se naučil," řekl Schumacher. "Pečlivě jsem si všímal způsobu, jakým čelili různým věcem, a často zdůrazňoval tento postoj v Německu - žádné nářeky, namísto toho snaha vidět krásu a dobrotu v neodvratitelných věcech, a také radování se.

Nyní začíná nová kapitola mého života. Budu na trati bojovat proti Ferrari s největším respektem. Jsem přesvědčený, že toto budou ty nejtvrdší bitvy. Skutečně, jsem si jistý, že Ferrari ukáže svojí historickou sílu, jelikož vím, čeho jsou tito chlapíci schopni.

Rád bych poděkoval všem, kteří mě podporovali. Byl bych šťastný, kdybyste vedle obou jezdců Ferrari nadále věnovali trochu svých ohromných sympatií i mé osobě."