Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: "Možná zajedu na VC Monaka."

Räikkönen: "Možná zajedu na VC Monaka."

Bývalý šampion nemá na formuli 1 ani pomyšlení.

Mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen se momentálně těší na svou novou výzvu v Mistrovství světa rally, na formuli 1 teď nemá ani pomyšlení.

Finský závodník se na konci sezóny 2009 domluvil s Ferrari na předčasném ukončení kontraktu, následně odmítl solidní nabídku McLarenu a podepsal s Red Bullem angažmá na kompletní sezónu 2010 ve WRC za volantem Citroënu C4.

V rozhovoru s Red Bulletinem třicetiletý Räikkönen připustil, že momentálně ho formule 1 příliš nezajímá.

"Možná si pro zábavu zajedu na Velkou cenu Monaka. Vypadá to, že bych získal jiné místo ve formuli 1. Ale chci to?" podivuje se Räikkönen.

"Co se teď děje ve formuli 1 jsou nemilé věci. Automobilky odcházejí jedna po druhé nebo prodávají své týmy. Jsem rád, že si s tím teď nemusím dělat starosti," řekl. "O tom si promluvíme za rok."

Když měl porovnat své nové působiště s formulí 1, odpověděl: "Ve formuli 1 je příliš mnoho politiky v pozadí. Nikdo neříká, co si myslí, protože se bojí, že to bude vytržené z kontextu. Atmosféra v rally je mnohem příjemnější. Je to mnohem více o výkonnosti pilotů."

Přiznal také, že momentální pocity mu připomínají začátek roku 2001, když jako dvacetiletý mladík absolvoval svůj debut ve formuli 1 s týmem Sauber s pouhou hrstkou závodních zkušeností.

"Je ve mně znova kousek mladého Kimiho, ano," prozradil. "Jsem zvědavý a vzrušený. Ve formuli 1 je každé kolo více méně to samé. Když zaprší, začne to být obtížnější, ale jinak je to rutina. V rally, každá zatáčka, každý kopec může být jiný, než jste si mysleli. Díky tomu je to zajímavé."