Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher: "Tým dychtí po dalším úspěchu."

Schumacher: "Tým dychtí po dalším úspěchu."

Němec navštívil továrny týmu v Brackley a Brixworthu.

Michael Schumacher řekl, že na něj zapůsobila přetrvávající touha po úspěchu v týmu Mercedes, potom co strávil dva dny v továrně v Brackley.

Nejde o první Schumacherovu návštěvu základny Mercedesu, ukázal se tu již při dokončování své smlouvy, jde však o počátek faktického zapojení do práce v týmu.

"Strávil jsem v továrně v Brackley dva dny, abych lépe poznal inženýry a chod týmu, a jsem naprosto překvapen motivací každého jednotlivého člena týmu," napsal Schumacher na své webové stránce. "Jde o mistrovský tým, ale vůbec to nevypadá, že by byl nějak zhýčkaný úspěchem. Naopak, zdá se, že dychtí po dalších úspěších!"

Sedminásobný mistr světa dále prozradil, že se o Mercedesu během posledního týdne mnohé naučil.

"Je pro mě důležité být o všem informován a bylo velmi zajímavé poslouchat inženýry a sledovat jejich práci," řekl Schumacher. "Byl jsem tady již v době podpisu smlouvy a mnohé se dozvěděl, nyní jsem ale tým poznal o mnoho lépe."

Po návštěvě motorářského oddělení Mercedesu v Brixworthu dodal Němec, že si užívá spolupráci s německou společností po letech strávených v britském a italském týmu.

"Také jsem byl v továrně Mercedesu v Brixworthu a musím číct, že na mě velmi zapůsobil vysoký standard, který tu lze všude spatřit," řekl. "Co se mi také líbilo, že je zde často slyšet němčina. To je příjemné, na to jsem v práci nebýval zvyklý a je to velmi pohodlné."