Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Townsend Bell v Indianapolis se Sam Schmidt Motorsports

Townsend Bell v Indianapolis se Sam Schmidt Motorsports

Start bude podporován Chip Ganassi Racing

Stejně jako loni i letos stále Sam Schmidt Motorsports a Target Chip Ganassi Racing spojí v květnu své síly. Loni startoval Ganassiho juniorský jezdec Alex Lloyd za úspěšnou stáj IndyLights Sam Schmidt Motorsports v Indianapolis, letos jeho místo zaujme Američan Townsend Bell.
Čtyřiatřicetiletý Bell se v IndyCar pohybuje od roku 2004, ale na svém kontě má pouze 21 startů. Nikdy v IndyCar neodjezdil celou sezónu, jeho maximem je deset startů za Panter Racing v roce 2004. Bell nahradil v kokpitu po závodu v Richmondu Marka Taylora. Loni Bell na poslední chvíli získal místo v kokpitu pro pětistovku v Indianapolis u KV Racing. A vedl si výborně, dojel na čtvrtém místě.
Bell by nemusel být jediným pilotem, kterého Sam Schmidt Motorsports letos pošle do závodu. Brazilská pilotka IndyLights Ana Beatriz na svých stránkách uvedla, že letos nastoupí minimálně do několika závodů v IndyCar, především do závodu v rodném Sao Paulu. Zatím Ana Beatriz neupřesnila, za který tým by měla startovat, ale její stáj z IndyLights Sam Schmidt Motorsports je největším favoritem.
Spojení Sama Schmidta a Chipa Ganassiho dává tušit, že se Ganassi nedohodl s EJ Visem na startu Venezuelana ve třetím voze stáje.