Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zprávy z předsezónního setkání jezdců IndyCar

Zprávy z předsezónního setkání jezdců IndyCar

Kdo s kým v roce 2010?

Ve čtvrtek se na Indianapolis Motor Speedway konalo setkání jezdců a šéfů stájí. Setkání odhalilo zajímavá možná spojení pro příští ročník. Naštěstí pro fanoušky jej navštívil i reportér Curt Cavin a my díky němu můžeme proniknout do zákulisí série.
První a pro většinu lidí nejvíce zarážející novinkou jest, že Graham Rahal stále nemá smlouvu u Newman/Haas/Lanigan Racing. Je sice stále nejpravděpodobnější, že u N/H/L zůstane, ale jsou zde i jiné možnosti. Především bývalý dvojnásobný šampion CART Gil de Ferran, který usiluje o přestup z ALMS do IndyCar prohlásil, že Rahal by pro něj byl první volbou, pokud by sehnal druhou polovinu potřebných finančních prostředků. Po mladém Američanovi pokukovala i tým Chipa Ganassiho. Newman/Haas/Lanigan nasadí dva až tři vozy, podle toho, jestli zůstane Rahal. Alex Lloyd a Hideki Mutoh by měli smlouvy podepsat co nevidět. Mutoh se setkání nemohl zúčastnit kvůli problémům s vízem do USA.
Gil de Ferran navštívil setkání společně se svým společníkem Robertem Clarkem a brazilskou závodnicí Anou Beatriz, který na svých webových stránkách napsala, že očekává, že letos bude mít příležitost k několika startům v IndyCar, včetně rodného Sao Paula. Nezveřejnila s jakou stájí, kromě De Ferrana je určitě ve hře i její tým z IndyLights – Sam Schmidt Motorsports.
Dan Wheldon navštívil mítink značně potlučený. Jak sám poznamenal, zažil nejhorší havárii v životě, takovou, která překonala i jeho přemety v IndyCar. Co se vlastně stalo? Brit minulý týden při rychlosti kolem 65 mil vypadl z dvousedadlového bobu na dráze v Lake Placid.
Šťastnější období zažívá další Brit – Justin Wilson. Sice ještě nemá podepsanou smlouvu u Dale Coyne Racing a ve vzduchu prý byl i možný přestup k Dreyer & Reinbold Racing, ale Wilsonovi a jeho ženě se 12. ledna v Denveru narodila jejich druhá dcera Jassica Lynne.
Zajímavá byla účast na setkání i ze strany majitele stáje Conquest Racing Erica Blachelarta. O budoucnosti Conquest Racing se můžeme zatím jen dohadovat, není vůbec jisté, jestli tým bude pokračovat, ale Blachelart vzal na setkání bývalého pilota ChampCar Belgičana Jana Heylena a zkušeného brazilského matadora Bruna Junqueiru.