Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Okruh v Singapuru by mohl doznat několika změn

Okruh v Singapuru by mohl doznat několika změn

Pořadatelé by rádi zvýšili průměrnou rychlost a zrychlili závod.

Organizátoři Velké ceny Singapuru zvažují pro závod v roce 2011 změny profilu tratě, aby udělali okruh rychlejším.

Podle zprávy v renomovaném singapurském listu Today zvažují nejvyšší představitelé okruhu Marina Bay provedení významných změn, od kterých si slibují zvýšení průměrné rychlosti na kolo.

Jediný noční závod formule 1 je jedním z nejdelších v kalendáři, traťový rekord Fernanda Alonsa činí 1:48.240. Oba závody, které se na této trati jely, se svou délkou blížily ke dvěma hodinám, což je limit stanovený FIA pro závody formule 1.

Singapurský úřad pro cestovní ruch neplánuje provést změny ještě před letošním ročníkem, ale až před závodem v roce 2011. Změna by se měla dotknout dvou sekcí okruhu.

První úprava by měla být provedena v uměle vybudované dvojšikaně (zatáčka 7-9), která by se měla proměnit v jednoduchou devadesátistupňovou zatáčku a vést kolem Památníku války, namísto před ním, jako dosud.

Významnější změna se ale plánuje v závěrečné klikaté části okruhu. Sekce pravo-levých kombinací, včetně zajímavého místa, kde trať vede pod tribunou, by měla být zcela odstraněna.

Výkonný ředitel úřadu pro cestovní ruch v Singapuru Justin Crew řekl: "Neustále hledáme možnosti, jak můžeme zlepšit Velkou cenu Singapuru. Pokud je to dobré pro závod a bude to zajímavější pro fanoušky a jezdce, budeme o tom uvažovat."