Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher: "Cítím se jak malý kluk."

Schumacher: "Cítím se jak malý kluk."

Přiznal, že mu dnešek připomněl jeho debut.

Michael Schumacher po prvním testovacím dni ve Valencii prozradil, že má pocit, jako by znovu prožíval svoji debutovou sezónu.

Sedminásobný mistr světa převzal odpoledne vůz Mercedes W01 po svém týmovém kolegovi Nicu Rosbergovi a odjel svá první kola za volantem německého týmu.

Schumacher okamžitě zavřel pusu všem pochybovačům, když dokázal zajet třetí nejrychlejší čas dne a porazit tak svého týmového kolegu o více než půl sekundy.

Němec přiznal, že se cítil jako malé dítě, které právě dostalo novou hračku.

"Je to jak v roce 1991, opravdu," řekl Schumacher po svém testu. "Když jsem přišel do formule 1, první kolo mě šokovalo, druhé a další kolo mě pak naprosto nadchlo. A dnes to bylo úplně stejné.

Cítím se jako malý kluk, který má v rukou hračku a má z ní velkou radost."

Schumacher, který se přesunul k Mercedesu po 13 letech práce pro Ferrari, řekl, že bylo zvláštní vidět na trati červené vozy a zároveň nebýt s nimi.

"Samozřejmě, najednou jsem viděl své staré auto na trati bez toho, abych v něm seděl, je to zvláštní pocit," dodal. "Bylo však hezké vidět svého bratra na trati, zpět ve voze a rád jsem opět viděl své přátelé u Ferrari."

Německý pilot dnes odjel celkem 40 kol a s prací týmu byl velmi spokojen.

"Myslím, že jsme odvedli velmi dobrou práci. Chlapi tam venku udělali velký kus práce, prováděli pár kontrol a ujišťovali se o spolehlivosti vozu. Odjeli jsme první den více než 80 kol a to je skvělá práce."

Schumacher ještě dodal, že, přes obavy o jeho krk, nepociťoval žádné fyzické obtíže.

"Cítím se dobře. Vypořádal jsem se s tím velmi dobře a připravoval se nesmírně poctivě a tohle je výsledek."