Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sauber je se svým letošním vozem zatím spokojen

Sauber je se svým letošním vozem zatím spokojen

"Najeli jsme tisíc kilometrů bez žádných větších problémů."

Technický ředitel týmu BMW Sauber Willy Rampf řekl, že letošní model C29 zatím naplňuje svá očekávání a tým je s ním dosud spokojen.

Sauber vyšel z první série předsezonních testů jako druhý nejrychlejší, hned za vozy Ferrari, tým navíc nezaznamenal žádné významné technické problémy.

"Celkově můžeme být se spolehlivostí vozu spokojeni," řekl Rampf. "Během tří dnů jsme najeli tisíc kilometrů bez žádných vážných technických problémů. Jistě, musíme provést pár úprav a modifikací, ale na to tyhle testy jsou."

Ani Rampf však nechce z první série testů vyvozovat nějaké závěry o rozložení sil.

"Zhodnotit to je letos ještě těžší, než v minulých letech. My můžeme říct jen to, že výkonnost našeho vozu naplňuje naše očekávání na základě našich simulací a měření v aerodynamickém tunelu.

Diametrálně rozdílná množství paliva nám znemožňují udělat si dokonalý obrázek o srovnání s vozy ostatních týmů."

Rampf také řekl, že se oba jezdci, Pedro de la Rosa a Kamuj Kobajaši, rychle sžívají s novým týmem.

"Oba jezdci jsou v týmu noví, takže se stále všichni teprve poznáváme. Nicméně, pracovní vztah mezi jezdci a týmem začal velice dobře.

U Pedra je vidět, že má díky svým obrovským zkušenostem širokou základnu technických znalostí, což je pro všechny v týmu extrémně přínosné.

Kamuj zde zapadl velice rychle, což znamená, že může inženýrům poskytovat informace, které potřebují, aby mohli pracovat na požadovaných změnách. Celkově už spolu jezdci a inženýři pracují velmi produktivně."