Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso: "Ferrari je do Bahrajnu připraveno."

Alonso: "Ferrari je do Bahrajnu připraveno."

Španěl dnes dokončil svůj program předsezonních testů.

Fernando Alonso říká, že Ferrari je stoprocentně připraveno na první závod letošní sezony, Velkou cenu Bahrajnu. Španěl dnes absolvoval svůj poslední den předsezonních testů.

Dvojnásobný šampion, který je od letošního roku novým členem stáje z Maranella, si dnes vedl velmi dobře a svým časem jen těsně zaostal za dosud nejrychlejším Nicem Hülkenbergem z Williamsu.

Na otázku španělských reportérů, zda je jeho auto vítězné, odpověděl: "To nevím. Co je jasné, je to, že jsme odvedli skvělou práci. Vůz pracuje po celé předsezonní testy dobře a já měl ve svých dnech štěstí, protože jsem jich hodně odjezdil na suchu.

Než jsme začali testovat, udělali jsme si seznam věcí a dnes jsme odškrtli poslední položku, takže si myslím, že do Bahrajnu přijedeme s vědomím, že jsme udělali vše, co jsme udělat mohli, že jsme udělali domácí úkol. Uvidíme, jak to půjde.

Nevíme, jak jsme rychlí v porovnání s našimi soupeři, ale myslím, že dostaneme sto procent z našeho potenciálu."

Alonso také znovu připomněl, že F10 je dosud nejlepším vozem formule 1, který kdy řídil. Dodává ale, že to neznamená, že je to určitě letos nejrychlejší vůz.

"To, co říkám, říkám obvykle, protože to je to, co si myslím a teď to mohu říct. Je to nejlepší auto, jaké jsem kdy řídil, ale to neznamená, že je to nejlepší auto na roštu.

Je to nejlepší auto, co jsem kdy měl, ale do prvních závodů se nedozvíme, jestli tu není lepší vůz, ale já mlčím a jsem velmi spokojený s tím, jak nám únor vyšel.

Simulovali jsme celý víkend a auto mělo dobrou odezvu. Nemám před Bahrajnem žádné obavy."