Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

McLaren je letos podle Hamiltona o hodně silnější

McLaren je letos podle Hamiltona o hodně silnější

Dnešní pomalý čas má být důsledkem odlišného programu.

Lewis Hamilton je přesvědčen, že McLaren je letos v o mnoho lepší pozici, než touto dobou před rokem.

Britský jezdec dnes sice dosáhl pouze na osmý nejrychlejší čas, veří však, že MP4-25 je oproti loňskému modelu velkým pokrokem.

"Jsme v o mnoho silnější pozici než loni," řekl. "Vše je jak nové. Potom co jsme zde proháněli loňský vůz, je to světelné roky daleko. Když jsme sem přijeli před rokem, jasně jsme neměli rychlost a pocit z vozu nebyl příliš dobrý. Rozhodně jsme v mnohem silnější pozici, máme však ještě hodně práce."

Podle Hamiltona rozdílné vývojové programy a různě naplněné palivové nádrže způsobují, že je pro všechny obtížné zjistit, jak si který tým momentálně stojí.

"Skutečně nevíme, co dělají ostatní, ale je tu několik vozů, které vypadají velmi rychlé," řekl. "Zdá se, že Red Bull je dost rychlý, Sauber je velmi rychlý, Mercedes celkem vypadá rychle, Toro Rosso vypadá rychle.

Samozřejmě je tu pár týmů, které jsou nesmírně rychlé. My se zaměřujeme na náš program. Cítíme, že děláme dobrou práci, ale stále máme něco před sebou - nemáme pocit, že bychom snad byli nejrychlejší a rozhodně neleníme. Snažíme se z testovacích dnů dostat maximum."

Hamilton si podle svých slov není jist, zda se McLaren může rovnat s časem 1:20,614, který dnes stanovil Williams Nica Hülkenberga, zdůraznil však, že většina týmů ještě před úvodním závodem v Bahrajnu představí novinky na svých vozech.

"Nevím, zda můžeme zajet 20.6," řekl. "Počkáme a uvidíme, nejezdili jsme však se stejným množstvím paliva jako ostatní, máme trochu odlišný program.

Jsem si jist, že během následujících několika dnů získáme mnohem lepší porozumění o tom, jak si stojíme. Ale od nynějška až do prvního závodu uvidíme neustále nové prvky na vozech. I naše novinky jsou na cestě."