Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Barrichello: Williams může být jedním z překvapení

Barrichello: Williams může být jedním z překvapení

"Od Valencie jsme se zlepšili o dobrou sekundu na kolo."

Rubens Barrichello je povzbuzen časy posledních testů a věří, že právě tým Williams bude jedním z překvapení nadcházející sezóny formule 1.

Williams strávil většinu předsezónních testů zajížděním dlouhých jízd a ověřováním spolehlivosti vozu. V pátek se však povedlo Nicu Hülkenbergovi zajet vůbec nejrychlejší čas dne a podle jeho kolegy Barrichella tento čas pozměnil dojem z výkonnosti týmu.

"Myslím, že při pátečním Nicově času jsme vůbec poprvé zkoušeli jízdu s malým množstvím paliva a pár lidí jsme překvapili," řekl. "Najednou se v paddocku o začalo o Williamsu mluvit.

Tuto zimu bylo velmi, velmi snadné stát se hrdinou zimních testů. Kdybych při každém testu vypustil nádrž, byl bych v každém z nich první, ale naučilo by mě to o vozu to, co vím teď? Nemyslím si to."

Barrichello se sice zdráhá předpovídat formu Williamsu ve srovnání s ostatními, je si však jistý, že se tým během testů posunul vpřed.

"Můžeme si říct, že jsme se zlepšili. Jenže my jsme se zlepšili od Valencie o dobrou sekundu," dodal.

"Cítím se konkurenceschopně, myslím si, že Williams-Cosworth může být jedním z týmů, kteří letos překvapí. Ale jak jsem řekl, je to velmi, velmi obtížné - stojím nohama na zemi a pracuji tak tvrdě, jak jen to jde. Cítím však, že je na tom vůz dobře."

Rovněž si je jistý, že Williams je v dobré formě, co se týče spolehlivosti.

"Hlavním bodem prvních tří testů, ve Valencii a Jerezu, bylo absolutně podchytit spolehlivost monopostu. A to se nám povedlo velmi, velmi, velmi dobře," zakončil Barrichello.