Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton přiznal své chyby ve vztahu k Alonsovi

Hamilton přiznal své chyby ve vztahu k Alonsovi

Nesouhlasí však, že by se mu dostávalo speciálního zacházení.

Lewis Hamilton přiznal, že jeho vztah s bývalým kolegou Fernandem Alonsem u McLarenu v roce 2007 mohl být lepší a že sám na tom nese část viny.

Supersilná jezdecká dvojice vydržela McLarenu jedinou sezónu. Po ochladnutí vztahů se Alonso s McLarenem na konci sezóny 2007 dohodli na předčasném ukončení kontraktu.

Britský jezdec nyní připouští jistá "neporozumění" situace uvnitř týmu z jeho strany, je však přesvědčen, že se mu od týmu nedostávalo jakéhokoli speciálního zacházení a oba piloti požívali od McLarenu stejné podpory.

"Na počátku mého prvního roku jsem byl po boku dvojnásobného mistra světa a on byl tím, kdo měl vyhrát šampionát. A myslím, že v tu dobu jsem špatně pochopil a špatně si vyložil cíle a význam fungování týmu," řekl Hamilton BBC.

"Po celou dobu nám však individuálně dávali ten nejlepší dostupný balík. Nikdy jsem nedostal víc než chlápek vedle mě, vždy jsme měli rovnocenné příležitosti, což je v týmu vůbec to nejlepší.

Není to však lehké zvládnout, protože jeden z dvojice se může dostat před toho druhého.

Nevyhnutelně pak lidé říkají různé věci, když se jim tolik nevede. Říkáte různé věci z hněvu, věci, které možná ani nemyslíte vážně. Tak to na různých lidech pozoruji."

Znovu však zopakoval, že se svým novým kolegou Jensonem Buttonem letos neočekává žádné problémy.

"Nyní je to jiné," řekl. "Poučili jsme se ze zkušeností. A oba si velmi rozumíme."

Dále šampion z roku 2008 připustil, že v minulosti udělal velké množství chyb a že v nadcházející sezóně se pokusí jejich počet minimalizovat.

"Ve své kariéře jsem udělal moc a moc chyb, doufejme, že tento rok jich bude o hodně méně," řekl.

Zvláště se prý těší na závodění se sedminásobným šampionem Michaelem Schumacherem, který se letos vrací na startovní rošt po tříleté pauze a s Hamiltonem se v nejvyšší motoristické třídě potká vůbec poprvé.

"Je to jiné než tu mít mladého Michaela v nejlepší formě, který si dere cestu na vrchol. Ale jsem si jistý, že bude stejně dobrý jako byl vždycky.

Je to skvělé pro sport, pro fanoušky a i pro mě to bude skvělá zkušenost závodit na trati s takovou legendu.

Při testech jsem za ním na trati strávil trochu času a bylo šílené pomýšlet si: 'Tamto přede mnou je Michael Schumacher, wow. Ten chlap zvládl vyhrát sedm mistrovských titulů a mně se to povedlo jen jednou a bylo to tak těžké.' Zvládnout to sedmkrát je úctyhodné."