Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Podle Senny s pomalými nováčky problém nebude

Podle Senny s pomalými nováčky problém nebude

"Nutný je pouze respekt mezi piloty."

Bruno Senna řekl, že dokud se budou piloti na závodní trati navzájem respektovat, nebude jakýkoli problém z důvodu rozdílných rychlostí mezi stávajícími a nováčkovskými týmy formule 1.

Brazilský nováček odpovídal na to, zda si myslí, že by potenciální rychlostní ztráta vozu týmu HRT i dalších nováčků mohla být problematická či dokonce nebezpečná, jak nedávno naznačovali Felipe Massa a jeho tým Ferrari nebo také David Coulthard.

Senna ovšem zdůraznil, že v motoristickém sportu existují v různých formách mnohem větší rozdíly ve výkonnosti, a domnívá se, že jde pouze o respekt mezi piloty.

"Závodil jsem v sérii Le Mans s vozy pomalejšími až o 20 sekund na kolo," řekl. "Jízda v provozu je s rychlejším vozem naprosto v pohodě. Nutný je pouze respekt mezi piloty. Nejde o žádný problém."

Brazilský pilot připouští, že někteří piloti mohou být rozhořčeni, pokud při ostrém kvalifikačním kole narazí na pomalý vůz, věří však, že jde o součást tohoto sportu.

"Jsem si celkem jistý, že piloti rychlých vozů budou při pohledu na pomalého jezdce před sebou nazlobeni," řekl. "Někteří si ale musejí uvědomit, že v této pozici nemusejí být napořád. Občas třeba nebudou předjíždět, ale naopak budou předjížděni. Je to otázka respektu a ustoupení jeden druhému."

Dodal, že piloti ještě budou záležitost diskutovat přímo na místě v Bahrajnu: "Rozhodně na to přijde řeč na zítřejším setkání jezdců, musíme to zkrátka prodiskutovat."