Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren trápí zvýšené opotřební pneumatik

McLaren trápí zvýšené opotřební pneumatik

Podle Hamiltona bude třeba přizpůsobit jezdecký styl.

Lewis Hamilton řekl, že nemá ponětí, co se bude dít při zítřejší kvalifikaci na úvodní závod sezóny v Bahrajnu. Připustil také, že McLaren v Bahrajnu trápí zvýšené opotřebení pneumatik.

Britský pilot v pátečních trénincích dosáhl šestého a druhého času, podle jeho slov je však stále nemožné předpovídat složení startovního roštu nedělního závodu, jelikož týmy stále nevědí, jak si mezi sebou stojí.

"Upřímně, netuším," odpověděl Hamilton na dotaz, zda bude zítra útočit na vítězství v kvalifikaci.

"Vůz vypadá dobře, ale nevím, jak si vedou ostatní. Někteří mohou být více naloženi, někteří méně. Můžeme být velmi pomalí a můžeme být velmi rychlí, nebudeme to vědět až do zítřejší kvalifikace."

Hamilton připustil, že McLaren má po pátečních trénincích obavy ze zvýšeného opotřebení pneumatik.

"Pro nás je na trati velmi horko, degradace obou směsí pneumatik je velmi vysoká. S menším i větším množstvím paliva se vůz chová podobně, ale těžko říct, jak jsou na tom ostatní."

Při nedělním závodě však neočekává více jak jednu zastávku v boxech.

"Ne, myslím, že se to dá zvládnout," dodal. "Musíte pozměnit svůj jezdecký styl a přístup ke každému kolu. Je obtížné odhadnout, na jaký čase se zaměřit, pokud jedete dlouhý stint s plnou nádrží.

Nevíte, jak tvrdě můžete jet, abyste i později byli schopni zatlačit. Pokud zatlačíte méně na začátku, znamená to, že můžete tlačit více na konci? Je to obtížné a stále se tomu snažíme porozumět."