Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Senna: "Vidět cíl bude jako skončit na pódiu."

Senna: "Vidět cíl bude jako skončit na pódiu."

Cílem týmu je dovézt obě auta do cíle v celku.

Bruno Senna se po dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu nechal slyšet, že pro tým HRT bude cíl závodu roven umístění na stupních vítězů.

Brazilec ani jeho týmový kolega Karun Chandhok neměli před tímto víkendem možnost vůbec se ve voze svézt. To se samozřejmě podepsalo na výsledku, oba totiž odstartují z úplně poslední řady.

"Samozřejmě od nás nemůžete čekat nějaké výkony," řekl Senna v rozhovoru pro BBC. "Jeli jsme s autem, které prošlo velkými změnami, co se vyvážení týče. Vůz se v kvalifikaci velmi špatně ovládal.

Ale aspoň se nám podařilo absolvovat všechny tréninky a to je pro nás velké vítězství. Bude to jako být na pódiu, jestli se nám zítra podaří dovézt obě auta vcelku do cíle."

Karun Chandhok má před sebou ještě větší výzvu, než Senna. Kvůli zcela nefunkční převodovce totiž nevyjel do žádného z volných tréninků a s vozem se tak poprvé svezl až v kvalifikaci. Je tak pochopitelné, že se kvalifikoval na úplně poslední pozici.

"Vyjeli jsme a byla to obrovská panika," řekl Ind. "Abych pravdu řekl, ani nevím, jaký čas jsem zajel. Byla to jen instalační kola.

Tým se mě rádiem ptal, jestli je všechno v pořádku, kontroloval, jestli všechny převodové stupně skáčou nahoru a dolů. Takže bych řekl, že můj čas je slušný, ale ve voze je toho tolik, co zlepšit.

Ani v sedačce se necítím pohodlně, zadek mi skáče po spodku auta, takže to je to první, co si musím upravit. Ale všechny tyhle věci jsme měli dělat už před dvěma měsíci v Silverstone."