Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hlavním adeptem na letošní titul je Vettel, říká Schumacher

Hlavním adeptem na letošní titul je Vettel, říká Schumacher

"Jen zatím neměl štěstí, kdyby ano, oba závody by vyhrál."

Michael Schumacher se nechal slyšet, že hlavním adeptem na zisk letošního titulu mistra světa je podle jeho názoru Sebastian Vettel. Pilot Red Bullu je prý tím, koho především bude třeba porazit, chce-li se někdo stát šampionem.

Vettelovy výkony v dosavadním průběhu sezóny Schumacherova slova potvrzují. Mladý Němec totiž vyhrál kvalifikace v Bahrajnu i Austrálii a vedl v obou závodech, než jej omezila, respektive vyřadila technická porucha.

"Když se mě zeptáte na jméno rivala, který nad ostatními vyčnívá, je to on," řekl Schumacher během reklamní akce Petronasu v Kuala Lumpuru. "Když se podíváte na auto, které má a na způsob, jak jezdí, on je tím jezdcem, který bude největší hrozbou.

V prvních dvou závodech samozřejmě neměl štěstí. Ale kdyby mu to vyšlo, vyhrál by je oba."

Schumacher také řekl, že je zatím spokojený se svou vlastní výkonností, byť v obou velkých cenách zaostal za svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem jak v kvalifikaci, tak v závodě.

Na otázku, zda již ve svém věku neztrácí dech, odpověděl: "Pravděpodobně by to lidé rádi viděli, ale já to tak nevidím a každý má na svůj názor právo.

V Austrálii jsem byl už v první zatáčce na pódiové pozici a pak jsem dostal ránu. Nejprve je třeba vidět, jak se to všechno vyvine. Zatím je stále brzy na to něco říkat."