Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Button zkritizoval Schumacherovo předjetí

Button zkritizoval Schumacherovo předjetí

"Kdybych neustoupil, skončilo by to havárií."

Jenson Button prohlásil, že ho zklamal manévr Michaela Schumachera, kterým se německý pilot dostal před jeho mclaren po zastávce v boxech při Velké ceně Španělska.

Pilot McLarenu ztratil v boxech cenný čas kvůli problému se spojkou vozu a po návratu na trať se přes něj na vnějšku první zatáčky přehnal Schumacherův mercedes.

"Skutečně jsem nevěděl, kde Michael na vnějšku je," řekl úřadující šampion. "Zatočil na vnitřek a kdybych neustoupil, skončilo by to havárií. Opravdu to nebyl správný manévr."

Button dále uznal Schumacherovu obranu ve zbytku závodu, i přes silný tlak nebyl schopen se před sedminásobného mistra světa dostat.

"Předjíždění je zde obtížné a Michael není hloupý," řekl. "Ví, kam umístit svůj vůz, takže na trati jako je tahle ho nepředjedete.

Najížděl si na vnitřek a na vnějšku jsem ho nemohl předjet, protože mě pokaždé tlačil ven. Neudělal žádnou chybu a pro mě to bylo frustrující.

Páté místo je dobré, ale je to zklamání, protože vůz tady byl rychlý. Taková jsou pozitiva a negativa, nedokázal jsem tu rychlost zužitkovat."