Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Weber: "Schumacher povstane jako phoenix."

Weber: "Schumacher povstane jako phoenix."

Bývalý Schumiho manažer je přesvědčen, že jeho čas přijde.

Willi Weber věří, že Michael Schumacher stále má dostatek odhodlání a vášně na to, aby svým kritikům i přes nepovedený vstup do sezóny zavřel ústa.

Návrat Schumachera za volant formule 1 provázela vysoká očekávání, avšak sedminásobnému šampionovi se doposud nevedlo tak, jak by si asi přál. Jeho bývalý manažer je však přesvědčen, že německý veterán bude během několika závodů opět předvádět to nejlepší ze svého umění.

"Média milují, když mohou na Michaela házet špínu," řekl Weber novinám News of the World. "O tom, jak už na to nemá, a že se neměl nikdy vracet. Ale on nikdy neplánoval, že po takové době naskočí do vozu a bude vyhrávat závody.

Je to pořád to samé, média ráda z lidí dělají hvězdy a pak je srážejí k zemi. On se vrátí. Během několik závodů pocítíte změnu a příští sezóna pro něj bude bezpochyby novou érou.

Stále má v sobě nadšení a jakmile dostane konkurenceschopné auto, povstane jako phoenix z popela a zavře svým kritikům ústa."

Weber, který navzdory upuštění od přímé manažerské role zůstává v týmu německého pilota, odmítl, že by snad Schumacher neměl stejnou techniku jako jeho týmový kolega Nico Rosberg.

"Mají stejný vůz, jediným rozdílem je nastavení," řekl. "Vůz nemá takovou výkonnostní výhodu jako měl loňský Brawn, u kterého začali s vývojem brzy. Zabere to trochu času. Ale on se do toho dostane a nevěřím ani na jedinou minutu, že by se vrátil, kdyby nevěřil, že dokáže získat další titul. Čas napoví."