Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Horner: "Vettel už je dost zralý na zisk titulu."

Horner: "Vettel už je dost zralý na zisk titulu."

Šéf týmu Red Bull věří, že Němec může vedle Webbera ještě zrychlit.

Sebastian Vettel už je dostatečně zralý na to, aby vybojoval titul mistra světa. To si myslí šéf jeho týmu Red Bull, Christian Horner, který také dodal, že v loňském roce bylo ještě příliš brzy.

"Už je dost zralý na zisk titulu," řekl Horner v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Loni bylo příliš brzy. Nyní má zkušenosti, know-how, stal se z něj kompletní jezdec.

Má tři kvality - přirozenou rychlost, inteligenci a silnou osobnost. A dokáže vtipkovat. Tým ho zbožňuje."

Vettel skončil v loňském roce na celkovém druhém místě, když titul šampiona vybojoval Jenson Button. Mladý Němec je nyní v čele průběžného pořadí šampionátu, o které se však dělí se svým týmovým kolegou Markem Webberem, který má po dvou vítězstvích z posledních dvou velkých cen shodný počet bodů.

Horner Webberovy výkony pochválil a dodal, že díky Australanově rychlosti může být nyní Vettel s touhou porazit jej ještě rychlejší.

"Už loni prokázal skvělou konzistenci, protože od léta byl Buttonovým nejnebezpečnějším rivalem, s výjimkou několika špatných závodů," řekl Horner o Webberovi.

"Jen málo jezdců je tak rychlých jako on. Jeho rychlost nutí Vettela být ještě rychlejší. Vedou si spolu dobře."

Horner je také přesvědčen o tom, že jeho tým je schopen vyhrát oba šampionáty i přesto, že nemá k dispozici takový rozpočet, jako jeho rivalové McLaren a Ferrari.

"V rámci těchto pravidel nepotřebujeme obrovský rozpočet. Náklady ve Formuli 1 byly zredukovány, máme dost peněz na to být na vrcholu."