Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull zatím neukázal svou pravou rychlost, tvrdí Button

Red Bull zatím neukázal svou pravou rychlost, tvrdí Button

Podle něj by mohlo být rychlé také Ferrari.

Jenson Button je přesvědčen, že tým Red Bull zatím neukázal svou pravou rychlost. Podle Buttona se Red Bull pořádně ukáže až v zítřejší kvalifikaci.

V dnešním druhém tréninku skončila dvojice jezdců Red Bullu v pořadí Mark Webber, Sebastian Vettel právě za Jensonem Buttonem, který druhý trénink na Velkou cenu Turecka vyhrál.

"Red Bull je mnohem rychlejší, než ukázal, takže je to normální pátek. Nejde dohnat sekundu během pár týdnů," řekl Button.

"Auto se tady chová rozumně, jsou tu ale stále místa, kde nejsme tak silní a vozy Red Bullu budou v zítřejší kvalifikaci znovu těmi největšími adepty na vítězství, to je celkem jasné. Jen doufám, že jsme blíž, než jsme byli v posledních dvou závodech.

Myslím, že tu bude rychlé také Ferrari. Mohly by to být čtyři nejlepší týmy, které vidíme normálně a k tomu Renault, takže si nemyslím, že zítřejší kvalifikace bude nudná. Mohlo by tu být několik dobrých soubojů."


O tom, že Red Bull doposud neukázal svou pravou rychlost, je přesvědčen také vítěz prvního tréninku a Buttonův týmový kolega Lewis Hamilton.

"Jsem si jistý, že zítra ukážou jako vždy v kvalifikaci něco víc," řekl. "Red Bully budou zítra velmi rychlé a myslím, že Ferrari budou také rychlá."

Na otázku, jestli by mohl tento víkend porazit Red Bully, odpověděl: "Nevím. Doufám, že ano. Opravdu jsme ale neudělali tolik změn, abychom zaútočili. Každý víkend máme šanci, takže uvidíme, co můžeme dělat."