Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Z roztržky u Red Bullu bude McLaren těžit, míní Button

Z roztržky u Red Bullu bude McLaren těžit, míní Button

Zopakoval, že ho těší dobrá atmosféra uvnitř týmu z Wokingu.

Úřadující šampion Jenson Button nepochybuje o tom, že jeho tým McLaren bude těžit ze současných vnitřních problémů Red Bullu, největšího rivala v boji o mistrovský titul.

Rakouský tým bude podle Buttona rozrušen urovnáváním vztahů mezi svými piloty a z toho bude těžit právě tým z Wokingu, uvnitř kterého prozatím vládné dobrá atmosféra.

"Ano," řekl Button. "Znamená to, že budou zaměstnáni horlivými diskuzemi, jakým směrem se mají vydat. My tu máme dobrý vztah, mnoho lidí nemůže rozdýchat, jak dobře s Lewisem vycházíme. V našem týmu to funguje dobře a chlapci v továrně si o nás nemusejí dělat starosti.

Mohou se soustředit na zrychlování našeho auta. Pořád nejsme dost rychlí. Nejsme tak rychlí jako red bully a musíme se na to soustředit. Ale můžeme se na 100 procent soustředit na zrychlování našeho vozu a nemusíme se starat o jezdeckou politiku."

Button vyjádřil jistou solidaritu Marku Webberovi, který nenašel příliš pochopení pro jednání svého týmu, když mu bylo před kvalifikací odebráno nové přední křídlo a nasazeno na vůz jeho kolegy Vettela, jenž to své rozbil v tréninku.

"Jsem na toho hocha hrdý," řekl Button. "Odvedl dobrou práci. Ať už to přední křídlo dělalo nějaký rozdíl, nebo ne, pro pilota je obtížné jít do závodu, pokud ví, že nemá k dispozici stejný vůz jako jeho týmový kolega.

I kdyby to jeho týmového kolegu nijak nezrychlilo, ví, že se rozhodli nasadit to na vůz jeho kolegy a ne na jeho. I kdyby ten vůz nebyl rychlejší, stále mu to ubližuje, mentálně. Čili, byla to od něj skvěle odvedená práce a to vítězství si zasloužil. Odvedl dobrou práci."

Lewis Hamilton názoru svého týmového kolegy přitakal. Dodal, že by se sám nechtěl ocitnout v situaci, do jaké se Webber dostal.

"Dokážu si představit, jak se cítí," řekl Hamilton. "Nechtěl bych to. Minule jsem se ho na to ptal, řekl mi, ať si nedělám starosti, že stále tlačí. Dělá svou práci. A hovoří na trati. Tak bych to dělal já, i když to není hezké.

Pokud jste v týmu, který zbožňujete, a všechny lidi okolo - jediné, co chcete, je být nazpátek zbožňován od nich. Nevím, co se v tom týmu děje, či zda to všechno příliš nenafukujeme. Nevíme přesně, co se děje. Vyjádřil se, že to nebylo správné. I tak ale odvedl dobrou práci a to je pro něj dobře."

Ve světle vnitřních problémů Red Bullu Hamilton ještě více ocenil pozitivní atmosféru uvnitř McLarenu.

"Situace v Red Bullu není záviděníhodná, tím více jsme jako tým hrdí, že odvádíme solidní práci a že harmonie uvnitř týmu je dobrá. Z těch, kdo bojuje o titul, se zdá, že máme mnohem lepší harmonii v týmu, a proto vedeme oba šampionáty."